*بدشکلی هشت مانند چرا به وجود میآید؟
بدشکلی هشت مانند در فاصله هرم استخوانی و غضروفی از عوارض دیگر عمل جراحی بینی است و شکاف عمیق اسکلت استخوانی و غضروفی بینی بر اثر برداشتن بیش از اندازه بافتهای حمایت کننده بینی حالتی ایجاد میکند که در آن، بینی از روبهرو مانند عدد هشت به نظر میرسد. این نمای هشتمانند در فاصله بالایی استخوانی و بخش پایینی غضروفی، موجب دوتکه به نظر رسیدن بینی میشود.
-راه پیشگیری؟
پیشگیری این حالت، بسیار بهتر و سادهتر از اصلاح و درمان آن است. کافی است حین عمل جراحی، اتصالات غضروفی استخوانی اسکلت بینی تا حد ممکن حفظ و در نتیجه از فروافتادگی این ناحیه جلوگیری شود.
*بالا رفتن بیش از اندازه نوک بینی
-چرا به وجود میآید؟
برداشتن بیش از اندازه بافتهای غضروفی و پوست قسمت پایینی بینی، امکان دارد موجب بالا رفتن بیش از حد نوک بینی و در نتیجه، نمای بینی خوکی شکل شود. در این حالت، عمق سوراخهای بینی از فاصله دور نیز نمایان است و حالتی کاملا مصنوعی و غیرطبیعی به بینی میدهد.
-راه پیشگیری؟
اصلاح این حالت نیز از موارد مشکل در جراحی مجدد بینی است زیرا برداشتن و کم کردن بافتها آسانتر از اضافه کردن به بافتهاست.
*آسیب دیدن پوست بینی
-چرا به وجود میآید؟
صدمات عمیق مویرگی پوستی موجب نرسیدن خون کافی به پوست و ایجاد مرگ سلولی پوست میشود. پس از مرگ سلولی پوست بینی، التیام پوست همراه با بافت جوشگاهی ناهماهنگ سبب بدشکلی پوست بینی میشود.
-راه پیشگیری؟
استفاده جراح از ابزارهای جراحی بینی در قسمتهای زیر پوست بینی، به ویژه در پوست پوشاننده استخوان بینی باید در کمال آرامش و ملایمت صورت پذیرد. بهترین مواد پیوندی همیشه مواد طبیعی و بافتهای سالم خود بیمار هستند. نکته جالب دیگر اینکه احتمال آسیب پوست بینی در جراحی دوم بیش از جراحی اول است و در عملهای مجدد هم این احتمال بسیار بیشتر میشود.
*باریک شدن نوک بینی
-چرا به وجود میآید؟
در صورت باریک شدن بیش از حد نوک بینی، تناسب بین دو بخش بالایی و پایینی بینی و نیز پرهها به هم میخورد و بخش بالایی و پرهها پهنتر به نظر میرسند. معمولا چنین حالتی مشکلات تنفسی را نیز به دنبال خواهد داشت.
-راه درمان؟
در چنین مواردی مجبوریم بافتهایی که اضافه برداشته شدهاند را بازسازی و جایگزین کنیم. در برخی موارد میتوانیم از بافتهای خود بینی برای بازسازی استفاده کنیم ولی در اغلب موارد این کار امکانپذیر نیست و مجبوریم از گوش، دنده، لگن یا سایر بخشها بافت مورد نیاز را برداشته و طی یک جراحی بسیار سنگین و طولانی ، کوچکی مجاری تنفسی و نقایص ظاهری را جبران کنیم.
*بینی زینی شکل
-چرا به وجود میآید؟
در اثر برداشتن بیش از اندازه قوز استخوانی- یا غضروفی ( در نیمه پایینی بینی)- ایجاد میشود. برداشتن بیش از اندازه قوز استخوانی، معمولا به دلیل تخمین نادرست جراح در مقدار لازم برداشتن قوز حاصل میشود. در روزهای نخست پس از جراحی، تورم موجود در بافتها، شاید مانع از آن باشد که این عارضه به راحتی دیده شود.
-راه پیشگیری؟
برای پیشگیری از این عارضه توصیه میشود افراد از جراح خود درخواست نکنند بینیشان را خیلی کوچک کند. ایجاد قوس مقعر در پشت بینی، ممکن است نه تنها منجر به عوارض ظاهری ایجاد بینی زینی شکل و حالت مصنوعی آن شود، بلکه به دلیل ارتباط تنگاتنگ میان ظاهر و کارکرد بینی فضای تنفسی داخل بینی را نیز کم و مشکلات تنفسی ایجاد میکند.