«قانون تغذیه در بیماری های حادّ»
====================
دکتر انوشیروانی. متخصص طب سنتی ایران
==========================
منبع طب ایرانی
==========
شاید شما هم از کسانی باشید که گمان می کنند در هنگام ابتلا به بیماری های حادّ باید برای تقویت بدن، غذای بیشتری مصرف کرد؛ و به قولی، هرچه پرملاط تر بهتر...
دیدگاه حکمای بزرگ از بقراط گرفته تا طبیبان نامور ایرانی این گونه نبوده است. تغذیه در تندرستی و بیماری قواعدی دارد که اکنون به یکی از آنها می پردازم، امّا پیش از آن باید دربار? معنای طبی «حادّ» توضیحی بدهم.
برخلاف تصور عمومی، «حاد» به معنای «شدید» یا «دشوار و سخت» نیست. «حاد» به طول بیماری از آغاز تا پایان آن اشاره می کند و در مقابل «مزمن» قرار دارد.
با کمی چشم پوشی از جزئیات، در این نوشتار عمومی می توانیم بیماری حاد را بیماری کوتاه مدتی در نظر بگیریم که از آغاز تا پایان، حدود 7 تا 14 روز طول می کشد.
حکما باور داشتند که در این بیماری های حاد، باید از مقدار غذا کاسته شود و بجای غذاهای دیرهضم و سنگین و پرفضولات، غذاهای زودگوار و سبک و کم فضولات خورده شود.
همچنین ایشان توصیه می کردند که در طول بیماری های حاد، تا جایی که قوت بیمار اجازه می دهد باید دفعات غذا خوردن کاهش یابد و بیمار هرگز به پرخوری و روی هم خوری نپردازد.
پیداست که پافشاری بسیاری از مادران به فرزندشان برای خوردن بیشتر در هنگام بیماری، با این آموز? حکما ناسازگار است، به خصوص وقتی که این اصرار در مورد خوردن غذاهای پر از گوشت و چربی، و خوراکهای خمیری و لزج باشد، یا هنگامی که وقت و بی وقت کودک را به خوردن و نوشیدن خوراکهای گوناگون وادار کنند...
الهی که رنگ اندوه نبینید و رنج بیماری نکشید..