آدم های بزرگ در باره ایده ها سخن می گویند
آدم های متوسط در باره چیزها سخن می گویند
آدم های کوچک پشت سر دیگران سخن می گویند
طب سنتی@
عسل باعث بهبود زخمهای پوستی و عفونتهای بدن میشود. مطالعات نشان داده است عسل خیلی بهتر از آنتیبیوتیکها، باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک را از بین میبرد؛ مثلاً عسل در درمان عفونتهای موضعی مثل نیش زنبور م?ثرتر از آنتیبیوتیک است.
یافتههای مرکز پزشکی امارات متحده عربی در سال 2004 نشان داد که فعالیت میکروبی عوامل بیماریزایی نظیر ایکولای (عامل مسمومیت غذایی و اسهال)، باکتری گرم منفی سودوموناس آئروژینوزا (عامل عفونت مجاری ادرار، سیستم تنفسی، التهاب، آماس پوست، عفونت بافتهای نرم، استخوان، مفاصل، معده و روده) و هموفیلوس آنفلوآنزا (عامل عفونت خونی، سینهپهلو، عفونت گوش، سینوزیت و مننژیت) در حین مصرف عسل به شدت کاهش پیدا میکند.
عسل سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، آنزیمها و آمینواسیدها است، و نشاط و انرژی شما را دو چندان خواهد کرد. همچنین کبد را از ترکیبات سمی حفظ میکند و برای مردان مبتلا به بیماری پروستات بسیار مفید است.
چند مورد از ناراحتیهای شایع که عسل در درمان آنها نقش زیادی دارد:
*پیشگیری از سرماخوردگی
*درمان زخمها
*تسکیندهنده درد گلو
*علاجی برای آلرژیها
*درمان یبوست
شلغم
شلغم یکی دیگر از مواد غذایی دارای خاصیت ضد میکروبی است که از دیرباز در درمان سرماخوردگی کاربرد داشته است. شلغم به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار باارزش به حساب میآید.
شلغم یکی از پاککنندهها و سازندههای خون بوده و چنانکه گفته شد، املاح کلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناکی مانند سرطان میشود. پتاسیم موجود در شلغم، چربی را خنثی میکند. از طرف دیگر فسفر موجود در شلغم، موجب تقویت سلولهای عصبی میشود. شلغم برای بیماران مبتلا به بیماری قند مفید است و از خام آن میتوان به عنوان انسولین گیاهی ضعیف استفاده کرد.
عصاره شلغم، حل و دفع سنگهای کلیوی را به علت خاصیت حل کنندگی که بر روی اسید اوریک دارد، تسهیل میکند.
خوردن آب شلغم در درمان جوشهای صورت و بسیاری از بیماریهای پوستی موثر است. شلغم را میتوان به شکل پخته یا خام در انواع سوپها و سالادها مصرف کرد یا اینکه آن را پخته و بهطور جداگانه مصرف کرد، روش دیگری هم وجود دارد که در واقع با آن عصاره شلغم به دست میآید که در درمان سرفه، گلودرد و سرماخوردگی م?ثر است.
برای گرفتن عصاره شلغم میتوان قسمت بالایی آن را برش داده و داخل آن را خالی کنید. سپس به داخل شلغم مقداری عسل یا شکر بمالید و بگذارید برای 12 ساعت در یخچال بماند. با این روش داخل شلغم از مایعی پر میشود که سرماخوردگی را درمان میکند و باید چند بار در طول روز مصرف شود.
از برگ شلغم نیز میتوان خواه به صورت پخته یا خام در سوپ یا سالاد و یا خوراکهای دیگر استفاده کرد. برگ شلغم نه تنها مقدار زیادی کلسیم دارد بلکه علاوه بر آن، این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن و مس نیز هست که سبب خونسازی و به ویژه هموگلوبینسازی میشود.
به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیرهتر باشد، ید بیشتری در آن وجود دارد. همچنین وجود ویتامینهای C, B, A در برگ و ریشه آن، به خوبی نشانگر نقش م?ثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبی بوده و به خصوص در تعادل تغذیهای م?ثر است.
عصاره هسته انگور
عصاره هسته انگور میتواند به عنوان ماده ضدعفونیکننده برای درمان انواع عفونتهای پوستی به کار رود.
داروهای آنتیبیوتیک در مقابل آنتیبیوتیکهای طبیعی
مطالعهای نشان داد آنتیبیوتیکها تأثیر نامطلوبی بر فلور طبیعی میکروبی روده دارند. این فلور طبیعی مانع رشد باکتریهای مضر میشود. ولی آنتیبیوتیکهای طبیعی سلامتی رودهها و تکامل فلور طبیعی روده را افزایش میدهند.
در پایان لازم به ذکر است که با وجود سودمندیهای ذکرشده برای آنتیبیوتیکهای طبیعی و با توجه به نقش ارزشمند آنها در پیشگیری از عفونتها و درمان برخی دیگر از عفونتها، لازم است افراد هنگام بیماری دستورات پزشک را به خوبی مراعات کنند و از آنتیبیوتیکهای دارویی تجویزشده به دقت استفاده نمایند و آنتیبیوتیکهای طبیعی را نیز به عنوان مواد کمکی مورد استفاده قرار دهند.
http://s5.picofile.com/file/8114694268/Ehsan_Khajehamiri_Taavaan.mp3.html
دکتر انوشیروانی، متخصص طب سنتی ایران
استادیار دانشکده طب سنتی ایرانی و طب مکمّل، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
----------------------------------------------------------------------------------------
برخی بانوان گرامی همانقدر که دوست دارند بالای چشم را با سایه های رنگارنگ کم و بیش تیره تر نشان دهند، همان اندازه یا حتی بیشتر، از تیرگی زیر چشمها ناخشنود می شوند.
من در این نوشتار به طور مختصر به سببها و راه های پیشگیری از تیرگی زیر چشم می پردازم:
سببهای تغذیه ای تیرگی زیر چشم
========================
تیرگی زیر چشمها سببهای گونه گونی دارد و گاهی ناشی از رفتارهای تغذیه ای نادرست است. از دیدگاه حکما می توان این پدیده را با رفتارهای زیر مربوط دانست:
- مصرف غذاهایی که مقتضی تولید خون معتدل در مقدار و کیفیت و جوهر نیستند مثل بادنجان (بخصوص میرزاقاسمی)، عدس، قارچ، گوشت نمکسود، ماهی دودی، کالباس و سوسیس و همبرگر و...، پیتزا (بخصوص رست بیف، و گوشت و قارچ)، ماست و خیار، گوجه و خیار، شیرینی های خامه ای...
- مصرف خوراکی هایی که هضم را در چهار مرحل? آن دچار اختلال می کنند. کسانی که بیش از مقدار تشنگی واقعی آب می نوشند، کسانی که پیوسته و با هر غذایی ترشی و سرکه و آبغوره می خورند، کسانی که مرتب از سیر تند و سسهای تند استفاده می کنند، و کسانی که در مصرف زنجبیل و فلفل و خردل زیاده روی می کنند در این دسته قرار می گیرند.
- مصرف غذاهایی که موجب تنگی عروق مویینه و کاهش خونرسانی به بافتهای دوردست می شوند، مانند هم? خوراکی ها و نوشیدنی های گس و قابض، آبغوره، میوه های نارس، ترشی کلم...
به یاد داشته باشید که بخشهای شایسته ای از خوراکی ها و نوشیدنی های سازگار، سرانجام به اعضای گوناگون بدن ما تبدیل می شوند. این استحال? از صورت نوعی? خوراکی ها تا صورت نوعی? هریک از اعضای بدن، به حقیقت، یکی از شگفت ترین و خیره کننده ترین اعمال زیستی است که نگارنده در آن متحیّر است...
اگر بدانیم که چه بخوریم و با که و با چه بخوریم و کی بخوریم و چگونه بخوریم آنگاه خوردنی ها در فرآیند هضمهای چهارگانه، سیری از بیگانگی و ناهمگونی با بدن تا آشنایی و یکسانی با هر عضو (از جمله پوست) را طی می کنند و هر خوراکی سرانجام به صورتی بدل می شود که در شکل و مزاج و رنگ و قوام، به تمامی مانند اعضای بدن می شود و از بیگانگی به یگانگی می رسد...
اگر چنین نباشد غذاها به چیزی بدل می شوند که نه تنها آشنای اعضا نیستند بلکه در رنگ و مزاج و شکل و قوام با آنان ناسازگارند... و تیرگی زیر چشم کمترین حاصل این روند است، و در این حال، مالیدن کرم روشن کننده بیهوده ترین کاری است که می توان به آن دل خوش کرد!
در این نوشتار، فقط به برخی سببهای تغذیه ای تیرگی زیر چشم پرداختم...
باز هم خواهم گفت.
زندگی کوتاه است!
قواعد را بشکن،سریع فراموش کن،
به آرامی ببوس،واقعاً عاشق باش،
بدون محدودیت بخند،
و هیچ چیزی را که باعث شادی ات میگردد رد نکن...!!
هر دو میتواند بر سر سفره نوروز ما باشد اما این کجا و آن کجا؟
«قانون تغذیه در بیماری های حادّ»
====================
دکتر انوشیروانی. متخصص طب سنتی ایران
==========================
منبع طب ایرانی
==========
شاید شما هم از کسانی باشید که گمان می کنند در هنگام ابتلا به بیماری های حادّ باید برای تقویت بدن، غذای بیشتری مصرف کرد؛ و به قولی، هرچه پرملاط تر بهتر...
دیدگاه حکمای بزرگ از بقراط گرفته تا طبیبان نامور ایرانی این گونه نبوده است. تغذیه در تندرستی و بیماری قواعدی دارد که اکنون به یکی از آنها می پردازم، امّا پیش از آن باید دربار? معنای طبی «حادّ» توضیحی بدهم.
برخلاف تصور عمومی، «حاد» به معنای «شدید» یا «دشوار و سخت» نیست. «حاد» به طول بیماری از آغاز تا پایان آن اشاره می کند و در مقابل «مزمن» قرار دارد.
با کمی چشم پوشی از جزئیات، در این نوشتار عمومی می توانیم بیماری حاد را بیماری کوتاه مدتی در نظر بگیریم که از آغاز تا پایان، حدود 7 تا 14 روز طول می کشد.
حکما باور داشتند که در این بیماری های حاد، باید از مقدار غذا کاسته شود و بجای غذاهای دیرهضم و سنگین و پرفضولات، غذاهای زودگوار و سبک و کم فضولات خورده شود.
همچنین ایشان توصیه می کردند که در طول بیماری های حاد، تا جایی که قوت بیمار اجازه می دهد باید دفعات غذا خوردن کاهش یابد و بیمار هرگز به پرخوری و روی هم خوری نپردازد.
پیداست که پافشاری بسیاری از مادران به فرزندشان برای خوردن بیشتر در هنگام بیماری، با این آموز? حکما ناسازگار است، به خصوص وقتی که این اصرار در مورد خوردن غذاهای پر از گوشت و چربی، و خوراکهای خمیری و لزج باشد، یا هنگامی که وقت و بی وقت کودک را به خوردن و نوشیدن خوراکهای گوناگون وادار کنند...
الهی که رنگ اندوه نبینید و رنج بیماری نکشید..
غذایی بسیار کامل و پر انرژی و لازم برای کسانیکه کمبود کلسیم و پتاسیم وآهن دارند.
-----------------------------------------------------------------------
مواد لازم:
زرده تخم مرغ 1 عدد
شکر 1 لیوان
گوشت 200 یا 150 گرم
زعفران نیم مثقال
ماست چکیده (بدون نمک) 1 سطل کوچک
گلاب 2 قاشق چای خوری
-----------------------------------------------------------------------
ماست چکیده را همراه شکر و زرده تخم مرغ خوب هم میزنیم سپس آنرا روی حرارت میگذاریم تا جوش بیاید گوشت را همراه یک عدد پیار و زرد چوبه میگذاریم بپزد و سپس نمک را به ان اضافه میکنیم و بصورت داغ آنقدر میکوبیم تا سفید شود گوشت کوبیده شده را در یک ظرف بزرگ و پهن میریزیم و مایع ماست را بصورت داغ روی آن میریزیم و ارام آرام با کف دست مالش میدهیم و در آخر روی آن خلال و پسته و زرشک می پاشیم
نکته : اگر خورشت ماست سفت شد مقداری ماست چکیده به آن اضافه میکنید.
ارزش غذایی
--------------
کربوهیدرات: 453
چربی: 225
پروتئین : 295/1
کاری : 2850/53
ماهی:
-------
مصلح آن در مزاج بلغمی، زنجبیل پرورده و گلقند و ترشی کبر و سرکه و گلپر
و پختن آن با روغن گاو و یا روغن بادام و یا کنجد و خوردن زنجبیل پرورده و آویشن و عسل و گلقند شکری کهنه و یا عسلی و ادویه گرم است.
گرم مزاجان بهتر است ماهی را با سرکه یا سکنجبین مصرف نمایند.
مصلح ماست:
---------------
زنیان، آویشن، گل سرخ، کشمش، نمک، پونه، نعنا، مربای زنجبیل
مصلح پنیر:
-------------
گردو، سیاهدانه،آویشن، عسل، نعنا
مصلح شیر:
------------
شکر، عسل
مصلح تخم مرغ:
-----------------
آویشن و فلفل و نمک، سرکه
مصلح ماءالشعیر:
------------------
گلقند
مصلح برنج:
------------
برای بی اشتهایی:------ چلو کره
برای سردرد همراه ناراحتی گوارشی و سرماخوردگی:--- چلوگشنیز
برای بندآمدن خونریزی ها: ----چلوسماق
برای نفخ شکم: ----چلوزیره
برای ایجاد خونریزی و شادابی: ----چلوزرشک
برای خوشبویی دهان و تقویت معده:--- چلو میخک (قرنفل)
مصلح نخود:
-------------
در سرد مزاج: ---جوارش کمونی و زیره و شبت و گلقند
در گرم مزاج:---- سکنجبین ساده و تخم خشخاش
مصلح لوبیا:
------------
زنجبیل و خردل و و زیره و نمک و روغن زیتون و آویشن و فلفل و پختن آن با گوشت
مصلح عدس:
--------------
کاملا پختن آن با روغن کنجد تازه و یا روغن گاو و یا روغن بادام و یا سرکه و همراه گوشت پختن و خوردن
اگر نمی توانی اقیانوس باشی ،دریا باش ...
اگر نه، رودخانه باش ...
و اگر نمی توانی رودخانه باشی ،
نهری کوچک باش ...
اما هیچ گاه مرداب نباش ... !