طب سنتی@

نظر

نگاره: ‏بادام شیرین در منابع طب ایرانی در درجه اول گرم و تر دانسته شده است و ازین رو در مقادیر متعارف، برای هیچ یک از مزاجهای هشتگانه صِحّی زیانی ندارد و موجب دگرگونی مزاجی نمی شود. بادام حفظ کننده نیروهای سه گانه بدن (نیروی حیاتی در قلب، نیروی نفسانی در مغز و سیستم عصبی، و نیروی طبیعی در کبد) است. حکیم اعظم خان چشتی در کتاب گرانفدر اکسیر اعظم توصیه می کند که هر شب پیش از خواب هفت عدد بادام شیرین با مقدار هموزن آن نباتِ کوبیده، آمیخته شده و میل گردد. این ترکیب حفظ کننده بافت عصبی مغز است و برای همگان به خصوص کسانی که به کارهای فکری می پردازند (مانند دانش آموزان و دانشجویان، نویسندگان، مترجمان، هنرمندان، مدیران پرکار، متصدیان امور مالی و ...) سودمند است. کسانی که دچار دغدغه مستمر ذهنی و خستگی عصبی هستند نیز ازین ترکیب بهره بسیار می برند. برای کسب نتیجه دلخواه این ترکیب باید به طور متوسط چهل شب مصرف شود‏بادام شیرین در منابع طب ایرانی در درجه اول گرم و تر دانسته شده است و ازین رو در مقادیر متعارف، برای هیچ یک از مزاجهای هشتگانه صِحّی زیانی ندارد و موجب دگرگونی مزاجی نمی شود.
بادام حفظ کننده نیروهای سه گانه بدن (نیروی حیاتی در قلب، نیروی نفسانی در مغز و سیستم عصبی، و نیروی طبیعی در کبد) است.
حکیم اعظم خان چشتی در کتاب گرانفدر اکسیر اعظم توصیه می کند که هر شب پیش از خواب هفت عدد بادام شیرین با مقدار هموزن آن نباتِ کوبیده، آمیخته شده و میل گردد. این ترکیب حفظ کننده بافت عصبی مغز است و برای همگان به خصوص کسانی که به کارهای فکری می پردازند (مانند دانش آموزان و دانشجویان، نویسندگان، مترجمان، هنرمندان، مدیران پرکار، متصدیان امور مالی و ...) سودمند است.
کسانی که دچار دغدغه مستمر ذهنی و خستگی عصبی هستند نیز ازین ترکیب بهره بسیار می برند.
برای کسب نتیجه دلخواه این ترکیب باید به طور متوسط چهل شب مصرف شود


نظر

نگاره: ‏بهار، پیش از آنکه حادثه‌ ای در طبیعت باشد،  حادثه‌ ایست در قلب آدمی و پیش از آنکه در طبیعت،  محسوس باشد، در حسی انسانی وقوع می‌یابد... این، در بهاران گل نیست که باز میشود، گره‌های روح انسان است...!‏بهار، پیش از آنکه حادثه‌ ای در طبیعت باشد،
حادثه‌ ایست در قلب آدمی و پیش از آنکه در طبیعت،
محسوس باشد، در حسی انسانی وقوع می‌یابد...
این، در بهاران گل نیست که باز میشود، گره‌های روح انسان است...!


نظر

نگاره: ‏خواهری داد می زد گریه می کرد، می گفت: می خواهم صورت برادرم  را ببوسم... اجازه نمی دهند  یکی گفت: خواهرش است، مگر چه اشکالی دارد؟ بگذارید برادرش راببوسد.  گفتند: شما اصرار نکنید نمی شود...ا . . . . . .  این شهید سر ندارد ....!‏خواهری داد می زد گریه می کرد، می گفت: می خواهم صورت برادرم

را ببوسم... اجازه نمی دهند

یکی گفت: خواهرش است، مگر چه اشکالی دارد؟ بگذارید برادرش راببوسد.

گفتند: شما اصرار نکنید نمی شود...ا
.
.
.
.
.
.

این شهید سر ندارد ....!


نظر

نگاره: ‏ترش کردن (ریفلاکس) در طب سنتی ایران =========================  برخی مطالعات موجود نشانگر آن است که دست‌کم 15 درصد افراد در هفته 1 بار، و 7 درصد هر روز دچار سوزش سر دل و یا ترش کردن می‌شوند. علت اصلی این بیماری برگشت اسید معده و محتویات آن به مری و گاهی دهان، متعاقب سستی و ضعف اسفنکتر تحتانی مری (محل اتصال مری به معده) می باشد.  در واقع این بیماری وقتی رخ می دهد که فشار محتویات معده بر قدرت دریچه فوقانی معده غلبه کند و مواد از معده به سمت دهان خارج شوند. این اسید وقتی به داخل حلق و دهان می آید موجب احساس ترشی می شود و همچنین علائمی نظیر سوزش و درد سر دل را ایجاد می کند. اگر فرد به دنبال درمان این بیماری نباشد در بلندمدت بافت انتهای مری، که دائماً با اسیدی که بطور نابجا از معده به آنجا پس می زند در تماس است، تغییر می‌کند که  می‌تواند منجر به سرطان مری  شود. البته گاهی به دلیل شباهت منطقه درد، این بیماری با حمله قلبی اشتباه می شود.   غذاهایی مانند شکلات‌ها، غذاهای چرب و الکل که موجب رها شدن ماهیچه ها می شوند، با شل کردن ماهیچه های اسفنکتر تحتانی مری موجب بروز این بیماری می شوند. قهوه، آبجو، شیر و نوشابه ها موجب افزایش اسیدیته معده می شوند. از سوی دیگر قهوه، مرکبات، غذاهای داغ و تند و گوجه فرنگی می توانند باعث تحریک و درد مری حساس شده شوند.    استرس و اضطراب موجب اختلال در هضم و در نتیجه نفخ و ترش کردن می‌شود. رعایت یک فاصل? 3 ساعته بین غذا و خواب کمک شایانی به عبور غذا از معده و در نتیجه عدم بازگشت غذا به مری می کند.    در طب سنتی ایران سوءمزاج سرد معده را عامل اصلی ترش کردن (جشاء حامض) می دانند. لذا جهت درمان با تشخیص و نظر پزشک از ترکیباتی مانند مربای گل سرخ و مربای زنجبیل استفاده می شود. همچنین استفاده از شوربای مرغ، نخودآب و گوشت کبک که در آن ادویه جاتی نظیر دارچین ریخته شده مفید است. در صورتیکه جشاء کم باشد شاید مزمز? کندر و کمون کفایت کند و اگر زیاد باشد نیاز به قی کردن قبل از خوردن غذا و مرباهای فوق پیش می آید.‏برخی مطالعات موجود نشانگر آن است که دست‌کم 15 درصد افراد در هفته 1 بار، و 7 درصد هر روز دچار سوزش سر دل و یا ترش کردن می‌شوند. علت اصلی این بیماری برگشت اسید معده و محتویات آن به مری و گاهی دهان، متعاقب سستی و ضعف اسفنکتر تحتانی مری (محل اتصال مری به معده) می باشد.

در واقع این بیماری وقتی رخ می دهد که فشار محتویات معده بر قدرت دریچه فوقانی معده غلبه کند و مواد از معده به سمت دهان خارج شوند. این اسید وقتی به داخل حلق و دهان می آید موجب احساس ترشی می شود و همچنین علائمی نظیر سوزش و درد سر دل را ایجاد می کند. اگر فرد به دنبال درمان این بیماری نباشد در بلندمدت بافت انتهای مری، که دائماً با اسیدی که بطور نابجا از معده به آنجا پس می زند در تماس است، تغییر می‌کند که می‌تواند منجر به سرطان مری شود. البته گاهی به دلیل شباهت منطقه درد، این بیماری با حمله قلبی اشتباه می شود.

غذاهایی مانند شکلات‌ها، غذاهای چرب و الکل که موجب رها شدن ماهیچه ها می شوند، با شل کردن ماهیچه های اسفنکتر تحتانی مری موجب بروز این بیماری می شوند. قهوه، آبجو، شیر و نوشابه ها موجب افزایش اسیدیته معده می شوند. از سوی دیگر قهوه، مرکبات، غذاهای داغ و تند و گوجه فرنگی می توانند باعث تحریک و درد مری حساس شده شوند.


استرس و اضطراب موجب اختلال در هضم و در نتیجه نفخ و ترش کردن می‌شود. رعایت یک فاصل? 3 ساعته بین غذا و خواب کمک شایانی به عبور غذا از معده و در نتیجه عدم بازگشت غذا به مری می کند.


در طب سنتی ایران سوءمزاج سرد معده را عامل اصلی ترش کردن (جشاء حامض) می دانند. لذا جهت درمان با تشخیص و نظر پزشک از ترکیباتی مانند مربای گل سرخ و مربای زنجبیل استفاده می شود. همچنین استفاده از شوربای مرغ، نخودآب و گوشت کبک که در آن ادویه جاتی نظیر دارچین ریخته شده مفید است. در صورتیکه جشاء کم باشد شاید مزمز? کندر و کمون کفایت کند و اگر زیاد باشد نیاز به قی کردن قبل از خوردن غذا و مرباهای فوق پیش می آید.


نظر

نگاره: ‏چاقی و نشانه های مربوط به وضعیت گوارش معدی ===================  بر پای? نشانه شناسی طب حکمی ایران می توان چنین گفت که:  کسانی که به خاطر ضعف هضم معدی دچار چاقی می شوند ممکن است از همه یا برخی از این نشانه ها رنج ببرند:  - احساس سنگینی زیاد و طولانی پس از غذا خوردن - زیادی آب دهان و آبریزش از دهان هنگام خواب شبانه - نفخ شکم - برآمدگی ناحیه معده - حالت دل آشوبه و شورش در معده - ترشی مز? دهان - آروغ ترش - پوست سفید بی رونق، نرم، شل و ول، و سرد - کسالت و رخوت بدنی - خواب آلودگی - کاهش تمرکز و حافظه - بدتر شدن علایم با مصرف چیزهایی از قبیل آب سرد، دوغ، ماءالشعیر، ماست، خیار، گوجه، هندوانه، آلو، هلو، مرکبات ترش، کاهو، سالاد شیرازی، غذاهای آبکی...‏بر پای? نشانه شناسی طب حکمی ایران می توان چنین گفت که:

کسانی که به خاطر ضعف هضم معدی دچار چاقی می شوند ممکن است از همه یا برخی از این نشانه ها رنج ببرند:

- احساس سنگینی زیاد و طولانی پس از غذا خوردن
- زیادی آب دهان و آبریزش از دهان هنگام خواب شبانه
- نفخ شکم
- برآمدگی ناحیه معده
- حالت دل آشوبه و شورش در معده
- ترشی مز? دهان
- آروغ ترش
- پوست سفید بی رونق، نرم، شل و ول، و سرد
- کسالت و رخوت بدنی
- خواب آلودگی
- کاهش تمرکز و حافظه
- بدتر شدن علایم با مصرف چیزهایی از قبیل آب سرد، دوغ، ماءالشعیر، ماست، خیار، گوجه، هندوانه، آلو، هلو، مرکبات ترش، کاهو، سالاد شیرازی، غذاهای آبکی...