سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طب سنتی@

نظر

لیموترش چگونه شما را زیبا می‌کند؟ ما عاشق لیموناد و غذاهای ترش هستیم، اما چیزی که احتمالا از آن اطلاع ندارید این است که پوست و موی شما هم عاشق لیموترش هستند، حتی بیشتر از آنچه سیستم گوارش شما به آن علاقه دارد! لیموترش‌ها دارای مزایای حیرت انگیزی برای پوست و زیبایی ما هستند.
بسیار خب، بار دیگری که به خرید رفتید باید یک کیسه لیموترش هم بخرید! دوست دارید بدانید دلایلش چیست؟
*مرطوب کننده و درخشان کننده
چند قطره آب نارگیل را با چند قطره لیموترش ترکیب کنید. آب نارگیل، پوست را هیدراته و لیموترش آنرا تمیز و درخشان خواهد کرد.
*سفید کننده‌ی آرنج و زانوها
اگر پوست آرنج یا زانوهای شما تیره شده است، خیلی ساده یک لیموترش را از وسط برش بزنید و به نواحی تیره‌ی پوستتان بمالید، مثل یک معجزه است!
*ترمیم جوش‌های سر سیاه
از آنجایی که لیموترش‌ها آنتی باکتریال هستند، آکنه را درمان می‌کنند. بنظر عالی می‌آید، اینطور نیست؟ کافیست تا یک لیموترش را برش بزنید و آبش را روی صورتتان بچلانید. قبل از اینکه بفهمید چه خبر شده جوش‌هایتان شروع به محو شدن می‌کنند.
*دستمال پاک کننده
تمایل دارم ترکیب چند قطره لیموترش و روغن درخت چای را در چیزی حدود 170 گرم آب تصفیه شده را بعنوان تونر و یا بعنوان پاک کننده برای پوست‌های مشکل دار توصیه کنم.
*سفید کننده‌ی دندان
جوش شیرین و لیموترش را باهم مخلوط نمایید، و توسط یک گوش پاک کن تمیز آنرا به دندان‌هایتان بمالید. سپس دندان‌هایتان را با مسواکتان تمیز و آبکشی کنید. این یک راه خیلی ارزان‌تری به نسبت مراجعه به مطب دندانپزشک است.
*درخشان کننده
لیموترش سرشار از ویتامین سی و اسید سیتریک است، که دارای خواص درخشان کنندگی و روشن کنندگی هستند. اسید سیتریک پوست را روشن می‌کند. فرایند این اتفاق کند، اما موثر خواهد بود.
ویتامین سی یک آنتی اکسیدان عالی برای خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و افزایش تولید کلاژن است. می توانید از لیموترش برای روشن کردن لکه‌های تیره و پوست بد برنزه شده استفاده کنید.
*لب‌های خشک
می‌توانید از لیموترش برای لایه برداری از لب‌های خشکتان هم استفاده کنید. قبل از اینکه بخوابید کمی لیموترش روی لب‌هایتان بمالید و صبح لبتان را بشویید. تمام پوست‌های خشک شده و سلول‌های پوست مرده لبتان، جدا خواهند شد.
*تقویت ناخن‌ها
ترکیبی از روغن پخت و پز مورد علاقه‌تان (مثلا روغن زیتون) با لیموترش بسازید و ناخن‌هایتان را در آن غوطه ور کنید. اگر ناخن‌هایتان خشک و شکننده شده‌اند، این مخلوط راه حل خوبی برایتان خواهد بود، اما برای سفید کردن ناخن‌های زرد هم خوب است.
*توجه
بخاطر بسپارید که از لیموترش بر روی پوستتان استفاده کردید، حتما در طول روز از کرم‌های ضد آفتاب استفاده نمایید، چرا که لیموترش پوست را بیشتر به اشعه‌های UV حساس می‌کند.


نظر

وقتی سینوس‌هایتان چرک می‌کند   عفونت سینوسی زمانی رخ می‌دهد که یک میکروارگانیسم نظیر ویروس، باکتری و یا قارچ در سینوس رشد کرده و روزنه‌های سینوسی یا همان ostiumها را مسدود می‌کند.

در کودکان عوامل محیطی شایعی بر سینوس‌ها تاثیر می‌گذارند، نظیر حساسیت و آلرژی‌ها و بیماری‌هایی که کودکان معمولا در مکان‌های عمومی، مدرسه، نوشیدن آب از بطری مشترک با دیگران، دود سیگار و آلودگی هوا به آن‌ها مبتلا می‌شوند.


عفونت سینوسی چیست؟
عفونت سینوسی زمانی رخ می‌دهد که یک میکروارگانیسم نظیر ویروس، باکتری و یا قارچ در سینوس رشد کرده و روزنه‌های سینوسی یا همان ostiumها را مسدود می‌کند. با این انسداد، موکوس و چرک موجود در مجاری سینوسی به سمت گلو و سوراخ‌های بینی روانه می‌شود. چنین عفونتی همچنین باعث التهاب می‌شود که علت آن درگیری سلول‌های ایمنی و ورم بافت‌های سینوسی است. این ورم خود می‌تواند منافذ سینوس را مسدودتر کند و باعث درد و ناراحتی بیشتری شود. سینوزیت مخصوصا زمانی اتفاق می‌افتد که گرده‌ها و آلاینده‌های محیطی، مجاری بینی را تحریک می‌کنند. مثل اتفاقی که در تب یونجه می‌افتد. ترکیبات شیمیایی معلق در هوا، آلاینده‌‌ها، گرده‌ها و خلاصه انواع گسترده‌ای از ترکیباتی که مخاط بینی و سینوسی را تحریک می‌کنند می‌توانند باعث سینوزیت شوند.





چه کسی به سینوزیت مبتلا می‌شود؟

به طور کلی افرادی که دارای مشکلات زیر هستند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت‌های سینوس‌ها قرار دارند: ورم و التهاب غشای موکوسی مجاری بینی ناشی از یک سرماخوردگی،انسداد مجاری سینوسی، تفاوت ساختاری مجاری سینوسی که باعث می‌شود برخی افراد مجاری باریک تری داشته باشند، پولیپ‌های بینی، شرایطی که زمینه را برای ایجاد عفونت مساعد می‌کند، نظیر نقص سیستم ایمنی و یا مصرف داروهایی که سیستم ایمنی را سرکوب می‌کند، مثل داروهای بیماری‌های خودایمنی و داروهای کورتونی. در کودکان عوامل محیطی شایعی بر سینوس‌ها تاثیر می‌گذارند، نظیر حساسیت و آلرژی‌ها و بیماری‌هایی که کودکان معمولا در مکان‌های عمومی، مدرسه، نوشیدن آب از بطری مشترک با دیگران، دود سیگار و آلودگی هوا به آن‌ها مبتلا می‌شوند. در افراد بزرگسال از مهم‌ترین عوامل رایج برای شروع سینوزیت، ابتلای مکرر به عفونت‌ها و مصرف سیگار هستند.




انواع سینوزیت:

سینوزیت حاد: در این سینوزیت علائمی‌مشابه علائم سرماخوردگی به صورت یکدفعه‌ای ظاهر می‌شود، مثل آبریزش بینی، گرفتگی بینی و درد صورت که بعد از 10 تا 14 روز همچنان ادامه دارد. سینوزیت حاد معمولا چهار هفته یا کمتر طول می‌کشد.

سینوزیت نیمه حاد: سینوزیتی که معمولا 4 تا 8 هفته طول می‌کشد.

سینوزیت مزمن: شرایطی که با ویژگی‌های التهاب و احتقان سینوس شناخته شده و هشت هفته یا بیشتر طول می‌کشد.

سینوزیت عودکننده: حملات مکرر سینوزیت طی یک سال را می‌گویند.

علائم عفونت سینوس

نشانه‌های شایع عفونت سینوس‌ها شامل سردرد، مرطوب و نرم شدن بافت‌های صورت، احساس درد و فشار در صورت و نیز تب است، هر چند که تب بیشتر در افراد مبتلا به سینوزیت حاد دیده می‌شود. سایر علائم سینوزیت شامل موارد زیر است:کدرشدن و تغییر رنگ ترشحات بینی، آبریزش بینی و عدم کنترل این آبریزش، گلو درد و خس خس کردن سینه و سرفه مکرر.برخی افراد اظهار می‌کنند که موقع خواب و یا زمانی که به روی شکم دراز می‌کشند، سردرد آنها بیشتر می‌شود. این سردرد به دلیل افزایش فشار بر سینوس‌ها در هنگام دراز کشیدن است. سایر افراد ممکن است درد دندان یا گوش درد، خستگی و یا بوی بد تنفس را تجربه کنند. توجه داشته باشید که آبریزش بینی در افرادی که سینوزیت غیرچرکی دارند، معمولا شفاف و تا اندازه‌ای سفید خواهد بود.





عفونت سینوس‌ها

برای درمان سینوزیت‌هایی که علت آنها عفونت ویروسی باشد، مصرف آنتی بیوتیک موثر نخواهد بود. در این نوع سینوزیت برای درمان عوارض آزاردهنده نظیر تب و درد می‌توان از استامینوفن، دکونژستان‌ها و برخی داروهای دیگر، البته طبق دستور پزشک استفاده کرد. اما اگر علائم و نشانه‌ها بیش از یک هفته ادامه پیدا کرد و درمان با داروها نیز کارساز نبود، عفونت باکتریایی متهم ردیف اول خواهد بود. عفونت سینوسی حادی که در اثر باکتری باشد، معمولا با آنتی‌بیوتیک قابل کنترل خواهد بود. اما درمان سینوزیت مزمن، نیازمند زمان و مراحل بیشتری است. خیلی وقت‌ها تنها روش رفع آبریزش بینی و عوارض آزاردهنده سینوزیت مزمن، عمل جراحی است. هدف از این عمل جراحی، باز کردن مجاری سینوسی بسته شده است.اما خیلی از افراد برای درمان سینوزیت به آنتی هیستامین‌ها پناه می‌برند. واقعیت آن است که مصرف آنتی هیستامین روش توصیه شده‌ای برای سینوزیت نیست، مگر زمانی که عفونت سینوسی به دلیل آلرژی و حساسیت نظیر حساسیت به گرده گیاهان، گردوخاک و سایر آلرژن‌های محیطی باشد. اسپری‌های استنشاقی کورتونی نیز از دیگر درمان‌های رایج هستند که می‌توانند در کاهش التهاب و احتقان بینی موثر باشند. بیشتر اوقات به همراه این اسپری‌‌ها، قرص‌های آنتی‌هیستامین نیز مصرف می‌شوند.


نظر

میزان نیرویی که از طرف خون به دیواره رگهای خونی وارد می شود را فشارخون می گویند. قلب خون را به رگهای خونی که انتقال دهنده خون به تمام نقاط بدن هستند، پمپاژ می کند. فشار خون بالا (hypertension) بدلیل مضراتی که برای قلب (افزایش کار و فعالیت قلب) و رگها (سفت شدن رگها) دارد، می تواند خطرناک باشد.

فشارخون طبیعی و نرمال چیست؟
فشارخون با دو عدد که یکی را عدد بالا یا (systolic) و دیگری را عدد پایین یا (diastolic) نامدارند، سنجیده می شود و میزان متعادل این دو عدد به شرح زیر است:

میزان نرمال یا طبیعی:
کمتر از 120 و بیشتر از 80 (12080)
قبل از مرحله افزایش فشارخون:
عدد بالا بین 120 تا 139 و عدد پایین بین 80 تا 89
فشارخون بالا مرحله یک:
عدد بالا بین 140 تا 159 و عدد پایین بین 90 تا 99

فشارخون بالا مرحله دو:
عدد بالا 160 و بالاتر و عدد پایین 100 و بالاتر

افرادی که فشارخونشان بالاتر از حد نرمال است می بایست، برای پیداکردن درمان و پایین آوردن فشارخون به پزشک مراجعه کنند.




انواع فشار خون بالا:
فشار خون بالا به دو دسته فشارخون اولیه و فشارخون ثانویه تقسیم می شود:

فشار خون اولیه:
این نوع از فشار خون دلیل خاصی ندارد و معمولا در گذر زمان و افزایش عمر ایجاد می شود.


فشار خون ثانویه:
بعضی از افراد بدلایل خاصی دچار فشار خون می شوند، این نوع فشارخون را که به عامل دیگری مربوط است فشارخون ثانویه می نامند، درضمن در این نوع فشارخون میزان اعداد بالا و پایین بیشتر از نوع اولیه است. بعضی از دلایل فشارخون ثانویه عبارتند از:

• سیگار کشیدن
• چاقی یا اضافه وزن
• بی تحرکی
• مصرف زیاد نمک
• استرس
• بالا رفتن سن
• ژنتیک
• سابقه خانوادگی
• بیماری کلیه
• اختلال غده فوق کلیه
• اختلال غده تیروئید
• داروهای خاص مانند، داروهای ضد بارداری، داروهای سرماخوردگی، داروهای ضد احتقان ها و بعضی دیگر از داروها
• مصرف مواد مخدر مانند کوکائین و یا آمفتامین
• مصرف سیگار
• مصرف کم پتاسیم و ویتامین D
• مصرف زیاد غذاهای چرب




خطرات فشار خون بالا:
فشارخون بالا می تواند باعث پاره شدن رگهای خونی شما و آسیب رساندن به سایر اعضای بدن شما شود. هرچه فشارخون شما بالا تر باشد و هرچه بیشتر در کنترل آن کوتاهی کنید، خطر آن بیشتر می شود.
فشار خون کنترل نشده می تواند موجب:

• حمله قلبی
• سکته مغزی
• نارسایی قلبی
• تنگ شدن و ضعیف شدن رگهای خونی در کلیه که باعث تاثیر بر عملکرد کلیه ها می شود
• تنگ شدن، لاغر شدن و یا پاره شدن رگهای خونی درون چشم
• سندرم متابولیک
• مشکل در حافظه و یا فکرکردن




درمان فشار خون
درمان قطعی و علمی فشارخون تنها با مراجعه به پزشک و دریافت داروهای تجویز شده توسط وی ممکن است، و ما هم دراین بخش دخالت نمی کنیم. برای درمان خانگی و با استفاده از راه کارهای طب سنتی یا جایگزین که می شود در کنار درمان تجویز شده توسط پزشک از راهکارهایی که بیان می کنیم، استفاده نمود.

درمان فشار خون با تغییر سبک زندگی:
برای درمان کامل فشارخون بالا بغیر از درمان دارویی باید تغییراتی در سبک زندگی خود بدهید. این تغییرات بطور معمول شامل تغییر زیر می باشند:

• تغییر در رژیم غذایی و کم کردن مصرف نمک و چربی
• کاهش وزن و حفظ تناسب اندام
• افزایش تحرک و فعالیت جسمی
• ترک سیگار
• کنترل استرس
درمان فشار خون بالا با طب سنتی یا جایگزین
هرچند ورزش و رژیم غذایی می توانند بهترین روش برای درمان فشار خون باشند، اما راهکارهای طب سنتی از جمله موارد زیر هم مفید هستند:


• مصرف مواد کلسیم دار
• مصرف کاکائو
• مصرف امگا 3
• مصرف سیر

هرچند عموما موارد مطرح شده در بالا بی خطرند و می شود، هم به صورت دارو و هم با تغییر رژیم غذایی از آنها استفاده کرد، اما برای اطمینان بیشتر از عدم تداخل این داروها با دارویی که توسط پزشک برای کاهش فشارخون شما تجویز شده و مصرف می کنید، با پزشکتان صحبت کنید.

درباره فشار خون بالا بدانیم


نظر

وقتی سینوس‌هایتان چرک می‌کند   عفونت سینوسی زمانی رخ می‌دهد که یک میکروارگانیسم نظیر ویروس، باکتری و یا قارچ در سینوس رشد کرده و روزنه‌های سینوسی یا همان ostiumها را مسدود می‌کند.

در کودکان عوامل محیطی شایعی بر سینوس‌ها تاثیر می‌گذارند، نظیر حساسیت و آلرژی‌ها و بیماری‌هایی که کودکان معمولا در مکان‌های عمومی، مدرسه، نوشیدن آب از بطری مشترک با دیگران، دود سیگار و آلودگی هوا به آن‌ها مبتلا می‌شوند.


عفونت سینوسی چیست؟
عفونت سینوسی زمانی رخ می‌دهد که یک میکروارگانیسم نظیر ویروس، باکتری و یا قارچ در سینوس رشد کرده و روزنه‌های سینوسی یا همان ostiumها را مسدود می‌کند. با این انسداد، موکوس و چرک موجود در مجاری سینوسی به سمت گلو و سوراخ‌های بینی روانه می‌شود. چنین عفونتی همچنین باعث التهاب می‌شود که علت آن درگیری سلول‌های ایمنی و ورم بافت‌های سینوسی است. این ورم خود می‌تواند منافذ سینوس را مسدودتر کند و باعث درد و ناراحتی بیشتری شود. سینوزیت مخصوصا زمانی اتفاق می‌افتد که گرده‌ها و آلاینده‌های محیطی، مجاری بینی را تحریک می‌کنند. مثل اتفاقی که در تب یونجه می‌افتد. ترکیبات شیمیایی معلق در هوا، آلاینده‌‌ها، گرده‌ها و خلاصه انواع گسترده‌ای از ترکیباتی که مخاط بینی و سینوسی را تحریک می‌کنند می‌توانند باعث سینوزیت شوند.





چه کسی به سینوزیت مبتلا می‌شود؟

به طور کلی افرادی که دارای مشکلات زیر هستند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت‌های سینوس‌ها قرار دارند: ورم و التهاب غشای موکوسی مجاری بینی ناشی از یک سرماخوردگی،انسداد مجاری سینوسی، تفاوت ساختاری مجاری سینوسی که باعث می‌شود برخی افراد مجاری باریک تری داشته باشند، پولیپ‌های بینی، شرایطی که زمینه را برای ایجاد عفونت مساعد می‌کند، نظیر نقص سیستم ایمنی و یا مصرف داروهایی که سیستم ایمنی را سرکوب می‌کند، مثل داروهای بیماری‌های خودایمنی و داروهای کورتونی. در کودکان عوامل محیطی شایعی بر سینوس‌ها تاثیر می‌گذارند، نظیر حساسیت و آلرژی‌ها و بیماری‌هایی که کودکان معمولا در مکان‌های عمومی، مدرسه، نوشیدن آب از بطری مشترک با دیگران، دود سیگار و آلودگی هوا به آن‌ها مبتلا می‌شوند. در افراد بزرگسال از مهم‌ترین عوامل رایج برای شروع سینوزیت، ابتلای مکرر به عفونت‌ها و مصرف سیگار هستند.




انواع سینوزیت:

سینوزیت حاد: در این سینوزیت علائمی‌مشابه علائم سرماخوردگی به صورت یکدفعه‌ای ظاهر می‌شود، مثل آبریزش بینی، گرفتگی بینی و درد صورت که بعد از 10 تا 14 روز همچنان ادامه دارد. سینوزیت حاد معمولا چهار هفته یا کمتر طول می‌کشد.

سینوزیت نیمه حاد: سینوزیتی که معمولا 4 تا 8 هفته طول می‌کشد.

سینوزیت مزمن: شرایطی که با ویژگی‌های التهاب و احتقان سینوس شناخته شده و هشت هفته یا بیشتر طول می‌کشد.

سینوزیت عودکننده: حملات مکرر سینوزیت طی یک سال را می‌گویند.

علائم عفونت سینوس

نشانه‌های شایع عفونت سینوس‌ها شامل سردرد، مرطوب و نرم شدن بافت‌های صورت، احساس درد و فشار در صورت و نیز تب است، هر چند که تب بیشتر در افراد مبتلا به سینوزیت حاد دیده می‌شود. سایر علائم سینوزیت شامل موارد زیر است:کدرشدن و تغییر رنگ ترشحات بینی، آبریزش بینی و عدم کنترل این آبریزش، گلو درد و خس خس کردن سینه و سرفه مکرر.برخی افراد اظهار می‌کنند که موقع خواب و یا زمانی که به روی شکم دراز می‌کشند، سردرد آنها بیشتر می‌شود. این سردرد به دلیل افزایش فشار بر سینوس‌ها در هنگام دراز کشیدن است. سایر افراد ممکن است درد دندان یا گوش درد، خستگی و یا بوی بد تنفس را تجربه کنند. توجه داشته باشید که آبریزش بینی در افرادی که سینوزیت غیرچرکی دارند، معمولا شفاف و تا اندازه‌ای سفید خواهد بود.





عفونت سینوس‌ها

برای درمان سینوزیت‌هایی که علت آنها عفونت ویروسی باشد، مصرف آنتی بیوتیک موثر نخواهد بود. در این نوع سینوزیت برای درمان عوارض آزاردهنده نظیر تب و درد می‌توان از استامینوفن، دکونژستان‌ها و برخی داروهای دیگر، البته طبق دستور پزشک استفاده کرد. اما اگر علائم و نشانه‌ها بیش از یک هفته ادامه پیدا کرد و درمان با داروها نیز کارساز نبود، عفونت باکتریایی متهم ردیف اول خواهد بود. عفونت سینوسی حادی که در اثر باکتری باشد، معمولا با آنتی‌بیوتیک قابل کنترل خواهد بود. اما درمان سینوزیت مزمن، نیازمند زمان و مراحل بیشتری است. خیلی وقت‌ها تنها روش رفع آبریزش بینی و عوارض آزاردهنده سینوزیت مزمن، عمل جراحی است. هدف از این عمل جراحی، باز کردن مجاری سینوسی بسته شده است.اما خیلی از افراد برای درمان سینوزیت به آنتی هیستامین‌ها پناه می‌برند. واقعیت آن است که مصرف آنتی هیستامین روش توصیه شده‌ای برای سینوزیت نیست، مگر زمانی که عفونت سینوسی به دلیل آلرژی و حساسیت نظیر حساسیت به گرده گیاهان، گردوخاک و سایر آلرژن‌های محیطی باشد. اسپری‌های استنشاقی کورتونی نیز از دیگر درمان‌های رایج هستند که می‌توانند در کاهش التهاب و احتقان بینی موثر باشند. بیشتر اوقات به همراه این اسپری‌‌ها، قرص‌های آنتی‌هیستامین نیز مصرف می‌شوند.


نظر

میکروب وبا چگونه منتشر می‌شود؟ عدم رعایت بهداشت، اصلی‌ترین علت شیوع وباست. میکروب وبا به سرعت تقسیم شده و رشد می‌کند. این میکروب از طریق مدفوع آلوده در آب به سرعت پخش می‌شود و اگر فردی با آب آلوده تماس پیدا کند بیمار می‌شود.


رعایت بهداشت فردی و انتقال سریع افراد مبتلا به مراکز بهداشتی راه‌های موثری برای جلوگیری از گسترش وبا هستند.


در آب‌های حدود 16 تا 20 درجه، باکتری وبا وجود دارد و کاری به بشر ندارد. افراد آن مناطق هم دائما با باکتری‌ها در تماس هستند و معمولا برایشان مشکلی پیش نمی‌آید. معمولا باکتری بر افراد جدید مانند ملوان‌ها و مسافران اثر می‌گذارد. در فصل تابستان‌ که هوا مرطوب است، باکتری می‌تواند انتقال پیدا کند و به سرعت منتشر شده، باعث مرگ و میر شود.


اسهال شدید و آبکی مانند اسهال دانه برنجی که دانه‌های سفید رنگی در آن وجود دارد، از علائم وباست که در اثر آن حجم ادرار و مدفوع زیاد می‌شود. از دست دادن آب باعث خشک شدن پوست فرد می‌شود که اصطلاحا به آن بیماری "دست زن رختشور” می‌گویند چون پوست مانند دست خانمی که مدام شست‌وشو می‌کند، جمع می‌شود.



در بچه‌ها و افراد مسن ، اسهال و از دست دادن آب و نمک بدن به سرعت باعث می‌شود فرد دچار بی‌حالی و ضعف شود و این به تدریج باعث کاهش سطح هشیاری و حتی مرگ خواهد شد.



تماس دست با دست نیز راه دیگر شیوع وباست. اگر دست فرد آلوده با مدفوع وی تماس پیدا کند و دست او به دست بقیه هم بخورد و آن افراد دست به دهان خود ببرد و یا با آن دست آلوده غذا بخورد، این باکتری شایع می‌شود.



در کشور ما میکروب وبا از طریق مسافران پاکستانی که برای زیارت به ایران می‌آیند شایع می‌شود و در سیستان و بلوچستان و استان‌های هم‌جوار پاکستان بیشتر دیده می‌شود.



اگر فرد بتواند از راه دهان مایع مصرف کند بعد از مدت کوتاهی بدن شروع به دفاع می‌کند و خاتمه می‌یابد. محلول‌های الکترولیتی داریم که املاح موادی مثل پتاسیم و سدیم در آن وجود دارد. فرد باید به طور مکرر از آن استفاده کند تا بدن بتواند در مقابل باکتری‌ها از خود دفاع کند.


درمان وبا ساده است حتی اگر محلول الکترولیت موجود نباشد با خوردن کته و ماست به همراه آب لیمو یا حتی نوشابه‌ای که گاز آن رفته است و یا محلول‌های ساده‌ای که می‌توان با لعاب برنج و نمک و لیمو درست کرد، می‌توان وبا را درمان کرد.

در تهران،‌ وبا از طریق سبزیجات آلوده در منطقه‌ای که در معرض فاضلاب هستند، شایع می‌شود.

واکسن‌هایی هم برای پیشگیری از وبا وجود دارد که چندان مؤثر نیست و بیشتر باید از طریق رعایت بهداشت فردی، گزارش موارد ابتلا و انتقال سریع افراد مبتلا به مراکز بهداشتی، از آن جلوگیری کرد.


نظر

بسیاری از افراد انگیزه‌های درونی بسیار قوی‌ای دارند که آن‌ها را به سمت کاهش دریافت مواد غذایی سوق می‌دهد و برخی دیگر نیاز دارند تا به گونه‌ای اشتهای خود را کاهش دهند. در زیر چند توصیه کاربردی به منظور کاهش اشتها ارائه می‌شود:


1. سرکوب احساس گرسنگی به وسیله مصرف سبزیجات خام:
وقتی به شدت احساس گرسنگی می‌کنید به جای مصرف تنقلات پرکالری مانند شیرینی‌جات، از سبزیجات خام استفاده نمایید. خیار، هویج، کاهو، کلم قرمز، کلم سفید، گل کلم، کلم بروکلی، کلم بروکسل، گوجه‌فرنگی، کرفس و ... به صورت خام میان‌وعده‌های مناسبی هستند. ریزه‌خواری خود را بر این مواد متمرکز کنید.



2. به عنوان میان‌وعده از سالاد مخلوط میوه‌ها استفاده نمایید:
استفاده از سالاد مخلوط میوه‌های فصل، پیشنهادی بی‌نظیر برای رژیم محدود از کالری شما می‌باشد. چرا که در این رژیم، برای مصرف بسیاری از مواد خوراکی که به آن‌ها علاقه داشته‌اید، محدودیت ایجاد شده است. می‌توانید با جایگزین کردن میان‌وعده‌های جذاب و درعین‌حال کم کالری، تنوع و جذابیت را به رژیم غذایی خود برگردانید.




3. کنار وعده‌های اصلی خود سبزیجات را فراموش نکنید:
کنار تمام غذاهای خود حتماً یک بشقاب بزرگ سالاد سبزیجات، بدون هر گونه سس یا روغنی مصرف نمایید.

سالاد کلم، سالاد کاهو، سالاد شیرازی، سالاد سبزیجات مخلوط که در آن‌ها کدو سبز را رنده کرده باشید، بسیار خوش‌طعم است و تجربه‌ای جدید و متفاوت را برایتان به ارمغان خواهد آورد.
4. در تمام طول روز سبزیجات را مصرف نمایید:
مثلاً در صبحانه در کنار نان و پنیر از خیار، گوجه‌فرنگی یا سبزی خوردن استفاده کنید. در وعده شام از سوپ سبزیجات استفاده کنید. همچنین می‌توانید درون ماست کم چرب خود، خیار خرد کنید.



5. جایگاه ویژه‌ای برای سبزی‌ها در میان‌وعده‌تان در نظر بگیرید:
مطالعات متعدد نشان می‌دهد که میزان مصرف سبزیجات در افراد مبتلا به اضافه‌وزن و چاقی پایین است. یک پیشنهاد این است که در کنار ظروف میوه خود در میان‌وعده‌ها، جایگاه ویژه‌ای برای خیار، هویج، گوجه‌فرنگی، کدو، کرفس، کاهو، کلم بروکلی، کلم بروکسل و ... در نظر بگیرید.



6. در رژیم‌های کاهش وزن، میوه‌ها و سبزی‌ها بر آب‌میوه‌ها و سبزی‌ها ارجحیت دارند:
میوه‌ها و سبزی‌ها دارای فیبر بیشتری می‌باشند و این فیبر خود دفع‌کننده کلسترول می‌باشد و نیز حجم زیادی از معده را اشغال می‌کند که مانع از دریافت غذاهای پرکالری توسط شما می‌شود. در ضمن آب میوه‌ها به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از فروکتوز در رژیم‌های کاهش وزن به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.


7. نسبت به کالری پنهان موجود در رژیم غذایی خود حساس باشید:
منظور از کالری پنهان، بیشتر گروه چربی و قندها می‌باشد که حجم زیادی در رژیم غذایی ندارند و در معده نیز حجم زیادی را اشغال نمی‌کنند، اما کالری بالایی را در رژیم غذایی به همراه دارند. این کالری پنهان بیشتر به صورت روغن در برنج‌ها و خورشت‌ها، چربی گوشت و مرغ، لبنیات پرچرب، شیرینی خامه‌ای، شربت، نوشابه، ژله، سس و ... وجود دارد.

8. سیستم سرکوب اشتها را گول بزنید:
مکانیسم عمل معده به گونه‌ای است که بعد از 20 دقیقه از شروع غذا خوردن شروع به مخلوط کردن غذا با شیره‌های گوارشی می‌کند و از این زمان به بعد سیگنال‌هایی را به سمت مغز مبنی بر سرکوب اشتها می‌فرستد. اگر آهسته‌تر غذای خود را مصرف کنید؛ یعنی زمان صرف غذای خود را افزایش دهید؛ و در طی 20 دقیقه اول مقدار کمی غذا میل کنید تا حدود زیادی موفق شده‌اید که بدن خود را به اشتباه بیندازید و در رابطه با سرکوب اشتهای خود قدم بزرگی برداشته‌اید. شاید به همین علت باشد که در روایات توصیه شده است که 40 تا 50 مرتبه، هر لقمه غذایی را بجوید. این جویدن زیاد فواید بسیاری به همراه خواهد داشت: اولاً؛ مرحله اصلی هضم و نرم شدن غذا در دهان صورت می‌گیرد و فشار کمتری به معده وارد می‌آید و فرآیند هضم با کارایی بیشتری عمل می‌کند؛ و ثانیاً مدت زمان بیشتری صرف غذا به طول می‌انجامد در نتیجه با مصرف مقدار کمتری از غذا، احساس سیری در فرد ایجاد می‌شود.




9. رنگ آبی سرکوبگر اشتها است:
ظروف غذا، سفره، دکوراسیون آشپزخانه و اتاق غذاخوری خود را به رنگ آبی در آوردید. تحقیقات نشان می‌دهد که رنگ آبی اشتهای افراد را سرکوب می‌کند و رنگ‌های گرمی مانند قرمز و نارنجی اشتها را تحریک می‌نمایند. در نتیجه سعی نمایید که رنگ‌های قرمز و نارنجی کمتر در جلوی دیدتان باشد؛ و در عوض بیشتر در ارتباط با رنگ آبی باشید.




9ایده برای سرکوب اشتها


نظر

آلوده ترین عضو مرغ را نخورید تقریبا بین 5 تا 14 روز بعد از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، عمل ذبح مرغ‌ها و مصرف گوشت آنها نباید در دستور کار مرغداری‌ها قرار داشته باشد.


معمولا مقدار مشخصی آنتی‌بیوتیک برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ در آب مرغ‌های معمولی، ریخته می‌شود. تمام شرکت‌هایی که این آنتی‌بیوتیک‌ها را تهیه می‌کنند، روی بسته‌بندی داروهای خود می‌نویسند مدت زمان منع مصرف گوشت مرغ بعد از مصرف آن آنتی‌بیوتیک خاص، چقدر است...



نظارت بر این کار، برعهده مسئولان دامپزشکی و خود مرغداری‌هاست. متاسفانه در برخی از مرغداری‌ها این نظارت‌ها انجام نمی‌شود و مرغدار هم تا روزها و ساعت‌های آخر به مرغ‌ها، آنتی‌بیوتیک می‌دهد. البته گوشت مرغ، کمتر تحت‌تاثیر این دارو (آنتی‌بیوتیک‌ها) قرار می‌گیرد و بیشتر آنتی‌بیوتیک‌ها در جگر و کلیه‌های مرغ تجمع پیدا می‌کنند. با این حساب، اگر از نحوه پرورش مرغ آگاهی ندارید، نباید جگر آن را مصرف کنید تا سلامتتان با خوردن جگر مرغ سرشار از آنتی‌بیوتیک به‌خطر نیفتد.




از طرف دیگر، تحقیقات انجام‌شده در دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم نشان می‌دهد معمولا بد بودن شرایط جوی، پایین بودن آگاهی مرغدارها و تراکم فراوان مرغداری‌ها در برخی مناطق کشور، باعث افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود. متاسفانه گاهی برخی آنتی‌بیوتیک‌های ممنوع هم در این مرغداری‌ها استفاده می‌‌شوند. به همین دلیل بهتر است مرغ‌های بسته‌بندی زیرنظر سازمان دامپزشکی را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید و گوشت مرغ را پیش از مصرف کاملا بپزید.


فرایند پختن، می‌تواند تاحد زیادی باعث از بین رفتن برخی از این آنتی‌بیوتیک‌ها شود. نوشیدن آبمیوه‌های تازه، سالم و طبیعی مانند آب مرکبات با غذاهای گوشتی، هم باعث افزایش جذب آهن این موادغذایی در بدن می‌شود و هم ارزش تغذیه‌ای وعده غذایی را بالاتر می‌برد.


نظر

از موهای کم پشت چگونه مراقبت کنیم؟(2) *مو قرمزها، موهای پرپشت تری دارند
پرپشت و کم پشت بودن موها ارتباط بسیار قوی با ژنتیک افراد دارد. ولی نحوه رفتار با موها نیز اهمیت زیادی دارد، برای مثال افرادی که موهای قرمزی دارند، معمولا موهای پرپشت تری دارند. در حالی که افرادی که موهای بلند دارند، موهایشان معمولا نازک‌تر است. اما نحوه خشک کردن هم در حجم موها موثر است؛ مثلا در صورت استفاده از دستگاههای خشک کننده مثل سشوار، بهتر است ابتدا نوک موها را خشک کنید. از هوای خیلی گرم سشوار برای خشک کردن موها استفاده نکنید و وقتی موها به حالت نیمه خشک رسید، سشوار را خاموش کنید.
*شوره سر را با روغن‌ها بدتر نکنید
شوره سر، حتی با وجود پوسته‌های ریز پخش شده در شانه، علامت هیچ نوع خشکی پوست سر نیست. بلکه در اینجا پای یک اختلال کوچک در پوست سر در میان است. در این زمان استفاده از روغنها برای آرام کردن پوست سر، تنها آن را بدتر خواهد کرد. برای درمان شوره سر، استفاده از شامپوهای درمانی که طبق دستور پزشک می‌توان آنها را از داروخانه تهیه کرد، بهترین راه حل است. برای این منظور این شامپو را برای 5 دقیقه بر روی سر خود ماساژ دهید. دقت کنید که بعد از این 5 دقیقه، شامپو کامل از پوست سر شسته شود.
*از خشک‌کن‌های قوی چشم‌پوشی کنید
شما ممکن است ترجیح دهید به جای صرف وقت زیاد برای خشک شدن موها، آنها را در عرض چند دقیقه خشک کنید. اما لازم است در انتخاب آنها نیز دقت کنید. برای این منظور توصیه می‌شود از سرعت و شدت پایین دستگاه استفاده کنید. شاید برایتان جالب باشد بدانید که سرعت و حرارت دستگاه هیچ تاثیری در سرعت خشک شدن موها ندارد.
*برای کاهش ریزش مو، موهایتان را کمتر شانه بزنید
حرفهایی که می‌گویند تعداد تار موهایی که هر روز از سر می‌ریزد، به طور مطلق و همیشه صد تار مو است را باور نکنید. درست است که همواره و در هر روز تعدادی از تار موهای ما می‌افتد، اما تعداد و شدت آن را ما خودمان تعیین می‌کنیم، برای مثال شانه زدن و مخصوصا استفاده از برس یکی از کارهای بسیار موثر در افزایش شدت ریزش مو است. وقتی موهایمان را شانه می‌زنیم، بخشی از ریزش مو طبیعی است. درست است به طور معمول می‌توان گفت هر فردی در بهترین شرایط سلامت پوست و مو روزانه 50 تا 100 تار موی خود را از دست می‌دهد. اما برای داشتن ریزش موی طبیعی از شانه‌هایی که نوکهای گرد و نرم دارند استفاده کنید و فراموش نکنید که هرگز موهای خیس خود را شانه نزنید.


نظر

علت خارش پوست و درمان آن دلایل خارش پوست و درمان آن:
خارش پوست وضعیتی ناراحت کننده بوده و ممکن است، به همراه سایر مشکلات و بیماری ها همچون خشکی پوست، بیماری پوست، بارداری و در موارد نادر سرطان رخ دهد. خارش، یکی از شایع ترین شکایات پوستی است که گاهی آن قدر شدید می‌شود که خواب و آرامش را از فرد می‌گیرد. شدت خارش گاهی به حدی است که بیمار با خاراندن های مکرر، بدنش را زخم می‌کند.



دلایل خارش پوست چیست؟:
دلایل ممکن و معمول خارش پوست می توانند، شامل موارد زیر باشند:
• خشکی پوست - اگر تکه ها و بیرون زدگی های حاوی جوش و سرخی برروی پوست خود نمی بینید و یا تغییرات شدید و ناگهانی برروی پوست خود نمی بینید، پس مشکل شما احتمالا خشکی پوست می باشد.


• مشکلات پوستی و خارش ها – خیلی از مشکلات پوستی باعث خارش می شوند. اگزما، پسوریازیس، گال، شپش، آبله مرغان و کهیر از جمله این مشکلات می باشد.

• بیماری های داخلی - این بیماری ها شامل مشکل کبد، سوء جذب گندم (بیماری سلیاک)، نارسایی کلیه، کم خونی ناشی از کمبود آهن، مشکلات تیروئیدی و سرطان ها از قبیل لوسمی و لنفوم می باشد. در این نوع بیماری ها و مشکلات، خارش عموما کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.


• اختلالات عصبی - مشکلاتی که برروی سیستم عصبی تاثیر می گذارند، از قبیل بیماری ام اس، دیابت شیرین، بیماری زونا و … می توانند باعث خارش پوست شوند.


• التهاب و واکنش آلرژیکی - پشم، مواد شیمیایی، شوینده ها و سایر مواد می توانند باعث التهاب پوست و خارش آن شوند. بعضی اوقات موادی همچون سموم و یا مواد آرایشی هم باعث واکنش آلرژیکی می شوند. آلرژی به مواد غذایی نیز باعث واکنش آلرژیک می شود.


• داروها - واکنش به داروها، از قبیل آنتی بیوتیک ها، داروهای ضدقارچی و یا داروهای مخدر دار باعث راش های پوستی و خارش می شوند.


بارداری – در طی بارداری، بعضی از زنان دچار خارش، بخصوص برروی شکم، ران ها، سینه ها و دست های خود می شوند. همچنین بیماری هایی که باعث خارش پوست می شوند، در طی دوران بارداری بدتر می شود.


نظر

نَفَسی که بوی بیماری می‌دهد!/   ایده استفاده از تست‌های تنفسی برای تشخیص بیماری‌ها به زمان بقراط بازمی‌گردد که حدود 400 سال پیش از میلاد مسیح به ارتباط بین بوی بازدم انسان و برخی بیماری‌ها اشاره کرد.
مدت‌های مدید پزشکان متوجه این مطلب شده بودند که چگونه بوی خاص بازدم انسان می‌تواند با یک بیماری مرتبط باشد. این در حالی است که پزشکان امروزی این ایده را پیش‌تر برده و در واقع می‌توانند از طریق بررسی ویژگی‌ها و اثرات خاصی در بازدم انسان، برخی از بیماری‌ها را تشخیص دهند.

در این روش از طیف‌سنج‌هایی استفاده می‌شود که می‌توانند ترکیب‌های شیمیایی بسیار ریز و ذره‌بینی در دم و بازدم را شناسایی کنند. پزشکان سپس با بررسی نوع این ترکیب‌ها به درک بهتر از فرآیندهایی که در بدن اتفاق می‌افتند، می‌رسند.«رائد دویک» از موسسه تحقیقاتی کلیولند در این رابطه می‌گوید: برای هر بیماری و مشکلی که تست خون وجود داشته باشد تست تنفس نیز وجود دارد.
لایوساینس در این گزارش به بررسی چند بیماری مهم پرداخته که از طریق تست تنفس قابل تشخیص هستند. این بیماری‌ها عبارتند از:

سرطان ریه
پزشکان پیش‌تر دریافته‌ بودند برخی حیوانات قادرند برخی بیماری‌ها را با بو کشیدن، تشخیص دهند. پزشکان با این ایده سعی کردند به تکنولوژی بینی الکترونیک دست پیدا کنند. این شیوه از طریق جداسازی تصاویر مختلف از ترکیب‌های ارگانیک بی‌ثبات در نمونه‌های تنفسی انسان انجام می‌شود. هرچند پزشکان هنوز قادر نیستند به طور آشکار تشخیص دهند کدام ترکیب‌های ارگانیک بی‌ثبات به بیماری‌های مختلف مرتبط است اما این بینی الکترونیک دست‌کم می‌تواند سرطان ریه را از دیگر بیماری‌های این عضو تشخیص دهد.

نارسایی قلبی
یک تیم پزشکی در آمریکا توانستند نارسایی قلبی را از طریق بررسی دم و بازدم بیمار تشخیص دهند. این آزمایش در اصل برای شناسایی نارسایی کلیوی بکارگرفته شده بود. پس از آن مدت زیادی طول نکشید که پزشکان دریافتند بیماران قلبی اثرات تنفسی مخصوص به خود را دارند.

چاقی
نتایج یک مطالعه دیگر توسط پزشکان در آمریکا نشان داد که با بررسی تنفس می‌توان احتمال ابتلا به چاقی را پیش‌بینی و افراد مستعد چاقی را شناسایی کرد. در این بررسی نمونه‌های تنفسی 792 نفر آزمایش و مشخص شد در افرادی که انباشت بالایی از گاز متان و هیدروژن وجود دارد شاخص توده بدنی و میزان چربی نیز بالاتر است.

دیابت
مطالعات نشان داد وقتی بوی تنفس‌ فرد دیابتی شبیه به بوی میوه یا لاک ناخن باشد، این بوی خاص می‌تواند نشانه وجود یک مشکل جدی در این بیمار موسوم به «کتواسیدوز دیابتی» باشد. این یک مشکل جدی برای بیماران دیابتی است که زندگی آنها را تهدید می‌کند و زمانی اتفاق می‌افتد که بدن نمی‌تواند از قند به عنوان منبع سوختی استفاده کند زیرا انسولین کافی وجود ندارد و به جای آن چربی سوخته می‌شود. کتواسیدوز دیابتی از عوارض حاد دیابت است.

نارسایی کلیوی
وقتی بوی تنفس فردی شبیه به آمونیاک است، نشان از ابتلای وی به نارسایی کلیوی دارد. کلیه‌ها مواد زائد را از خون خارج می‌سازند اما زمانی‌ که کلیه‌ها دچار نارسایی می‌شوند حجم کمتری از مواد زائد را از خون خارج می‌کنند. به همین دلیل مواد زائد تولید شده در بدن از طریق سیستم تنفسی و به شکل بوی نامطبوع از بدن خارج می‌شوند.